Swaajp Invites

Swaajp nodigt een improspeler of improgezelschap uit. Deze zijn spelers of groepen uit binnen- en buitenland.

Samen met alle Swaajpers gaan we met de uitgenodigde improspeler of improgroep aan de slag en laten ons onderdompelen in hun visie, hun werkwijze of hun format.
Na één of meerdere dagen van intensieve training met onze gast(en), assimileren we alle opgedane kennis in een avondvullende show. Hierbij proberen we al de nieuw aangebrachte inzichten en/of technieken toe te passen om ons pallet als improvisatiegroep te verruimen.
Dit zorgt voor nieuwe ontdekkingen, vondsten en volledig nieuwe insteken van improvisatie die ’s avonds uitmonden in een wervelende show.

Frequentie: iedere laatste zaterdag van de maand, zie kalender
Taal: Engels

Weerwolven

naar een format van Jacqueline Fleskens & Sytse Wilman
bewerkt door Han van der Ven & Swaajp Improtheater

De voorstelling ‘Weerwolven’ is een combinatie van improvisatietheater en het spel Weerwolven van Wakkerdam.
De spelers nemen het publiek mee naar Wakkerdam, een klein, afgelegen dorpje. De rust van de burgers van Wakkerdam wordt wreed verstoord als er een weerwolvenvloek neerdaalt over het dorp.

’s Nachts gaan de wolven op jacht om een onschuldige burger te vermoorden. Overdag proberen de dorpelingen samen met het publiek de weerwolven te ontmaskeren en te doden.
Maar hoe herken je een weerwolf? Wie is te vertrouwen? Het publiek heeft het laatste woord en beslist welke dorpelingen terecht worden gesteld.

Zo hopen ze de wolven te vangen voor het te laat is…

Director’s Cut


Director’s Cut is een improvisatie format waarbij een aantal improvisatoren de rol krijgen toebedeeld als filmregisseur. Voorafgaand aan de show kiest elke ‘regisseur’ een filmgenre
(Sci-Fi, Horror, Teen Romance, etc.) en is hij verantwoordelijk voor het casten en regisseren van zijn mede-improvisatoren voor hun deel van de show.

Voor de eerste scène krijgt elke regisseur de mogelijk om hulp te vragen aan het publiek om de acteurs van zijn geïmproviseerde film te inspireren.

Regisseurs staan naast het podium en zetten de narratieve aspecten van hun film op. Ze kunnen bijvoorbeeld de horror filmscène opzetten met: ‘Wie zien een koppel dat met hun koffers toekomt in hun weekendhuisje in de bergen … “.

De improvisatoren beginnen dan met het spelen van de verschillende scènes in hun film. De regisseur kan zijn of haar spelers als coach ingeven om relaties, het verhaal of iets anders te ontdekken dat hij of zij interessant vindt over het zich ontwikkelend verhaal.

De regisseur kan zowat alles bepalen en tussenkomen.
Nadat we de verschillende filmstijlen of -genres hebben gezien, stemt het publiek één film af en zien we de voortzetting van de overige resterende geïmproviseerde films totdat er nog één film en regisseur overblijven.

Het sterkste verhaal met het meest interessante plot blijft steeds overeind. Succes verzekerd!

Op maat

Swaajp maakt voorstelling op maat voor organisaties en bedrijven in de profit en non-profit sector.
Hierbij gaan we samen rond de tafel zitten om te bespreken wat de wensen zijn als voorstelling op maat.

Voorstellingen op maat kunnen een bepaald impro format zijn, een thema voorstelling, of specifiek in functie van een evenement.

Hierbij is veel ruimte voor keuze en combinatie.

X